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Obtención de la huella genética de agaves mezcladores de San Luis Potosi por RAPD y AFLP.
(2005)
"En el Altiplano Potosino, la especie vegetal utilizada para la producción de mezcal es Agave salmiana. La industria mezcalera, que carece de sistemas de explotación basados en el conocimiento biológico de la especie que ...
Análisis de la expresión génica durante la interacción de jitomate y especies silvestres con Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis
(2011-11)
"Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis (Cmm) is a Gram-positive bacterial pathogen causing bacterial wilt and canker of tomato (Solanum lycopersicum), an economically important disease producing economic losses ...
Evaluation of a SUMO E2 conjugating enzyme involved in resistance to Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis in Solanum peruvianum, through a tomato mottle virus VIGS assay
(Frontiers Media S.A., 2015-12)
"Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis (Cmm) causes bacterial wilt and canker of tomato. Currently, no Solanum lycopersicum resistant varieties are commercially available, but some degree of Cmm resistance has ...
Análisis de la diversidad genética de agaves mezcaleros del centro de MéxicoAnalysis of genetic diversity of mezcalero agaves from central México
(2016-09)
"En el Altiplano Potosino, un ecosistema árido y semiárido, Agave salmiana Otto Salm Dick ssp. crassispina (Trel Gentry) es una especie utilizada para la recolección de insectos comestibles y para producción de mezcal, ...
Bacterial wilt and canker of tomato: fundamentals of a complex biological system
(Springer, 2018)
"Tomato (Solanum lycopersicum) is well-known as a model for study of plant–pathogen interactions, since it is a crop of global relevance and susceptible to multiple bacterial, fungal, viral and nematode pathogens. Among ...